Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
210 5061651, 6944205673

10 κίνδυνοι για τη γονιμότητα του άντρα

Το πρόβλημα της υπογονιμότητας είναι πολύ συχνό. Μόνο στην Ευρώπη, η συχνότητα της υπογονιμότητας είναι περίπου 14% (σύμφωνα με τα στοιχεία του National Collaborating Centre for Women's and Children's Health). Υπολογίζεται πως στο 40-50% των υπογόνιμων ζευγαριών το πρόβλημα εντοπίζεται στον άντρα αποκλειστικά ή και σε συνδυασμό με αναπαραγωγικά προβλήματα και της συντρόφου του. Το κακό είναι ότι οι παθήσεις που προκαλούν υπογονιμότητα στον άντρα δεν δίνουν κατά κανόνα συμπτώματα κι έτσι αναγνωρίζονται μόνο μετά από άκαρπη προσπάθεια του ζευγαριού για τεκνοποίηση.

Από το Ινστιτούτο Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων.

Περισσότερα...

Σεξουαλικά προβλήματα

Τα πιο κοινά σεξουαλικά προβλήματα στους άνδρες είναι: Διαταραχές στην εκσπερμάτιση, στυτική δυσλειτουργία και μειωμένη σεξουαλική επιθυμία.

Παρόλο που έρευνες έχουν δείξει ότι η σεξουαλική δυσλειτουργία είναι συχνή (43% των γυναικών και 31% των ανδρών αναφέρουν κάποιο πρόβλημα), είναι ένα θέμα, το οποίο πολλοί δυσκολεύονται να συζητήσουν. Οι περισσότερες περιπτώσεις σεξουαλικής δυσλειτουργίας θεραπεύονται. Είναι πολύ σημαντικό όμως τα ζευγάρια να συζητούν μεταξύ τους και με το γιατρό τους τυχόν προβλήματα και ανησυχίες.

Περισσότερα...

Προβλήματα του προστάτη

Οι άνδρες άνω των 50 ετών είναι πιθανό να εμφανίσουν προβλήματα στον προστάτη. Τα προβλήματα αυτά δεν έχουν πάντα συμπτώματα και έτσι πολύ συχνά ανακαλύπτονται κατά τη διάρκεια κάποιας εξέτασης ρουτίνας.

Κάποια σημάδια που μαρτυρούν προβλήματα του προστάτη είναι:

Περισσότερα...