Οι άνδρες άνω των 50 ετών είναι πιθανό να εμφανίσουν προβλήματα στον προστάτη. Τα προβλήματα αυτά δεν έχουν πάντα συμπτώματα και έτσι πολύ συχνά ανακαλύπτονται κατά τη διάρκεια κάποιας εξέτασης ρουτίνας.

Κάποια σημάδια που μαρτυρούν προβλήματα του προστάτη είναι:

Οι άνδρες άνω των 50 ετών είναι πιθανό να εμφανίσουν προβλήματα στον προστάτη. Τα προβλήματα αυτά δεν έχουν πάντα συμπτώματα και έτσι πολύ συχνά ανακαλύπτονται κατά τη διάρκεια κάποιας εξέτασης ρουτίνας.

Κάποια σημάδια που μαρτυρούν προβλήματα του προστάτη είναι:

- Η συχνή ανάγκη για ούρηση

- Αίμα, πόνος ή κάψιμο κατά την ούρηση

- Δυσκολία στην ούρηση

- Ανικανότητα ούρησης (επίσχεση ούρων)

- Απώλεια σταγόνων μετά την ούρηση

- Δυσκολία κατά την στύση

- Επώδυνη εκσπερμάτιση, ύπαρξη αίματος στο σπέρμα

- Πόνος ή δυσκαμψία στο κάτω μέρος της πλάτης (στην σπονδυλική στήλη), στους γοφούς ή στους μηρούς


Τα προβλήματα του προστάτη:

-Οξεία προστατίτιδα.
Πρόκειται για μια μόλυνση του προστάτη και προκαλείται από μικρόβια (βακτήρια). Συνήθως ξεκινά γρήγορα και μπορεί να προκαλέσει πόνο ή κάψιμο κατά την ούρηση, πυρετό, ρίγη ή πόνο στο κάτω μέρος της πλάτης και των ποδιών. Η λήψη αντιβιοτικών φαρμάκων μπορεί συνήθως να βοηθήσει στην θεραπεία της μόλυνση και στην ανακούφιση των συμπτωμάτων.

-Η χρόνια προστατίτιδα.
Είναι μια λοίμωξη του προστάτη που υποτροπιάζει και επανέρχεται. Τα συμπτώματα μπορεί να είναι ηπιότερα από ό, τι στην οξεία προστατίτιδα, αλλά διαρκούν περισσότερο καιρό. Σε κάποιες περιπτώσεις η χρόνια προστατίτιδα είναι δύσκολο να θεραπευτεί. Τα αντιβιοτικά μπορεί να λειτουργήσουν αν η λοίμωξη προκαλείται από μικρόβια. Το μασάζ του προστάτη μερικές φορές βοηθά να απελευθερωθούν τα προστατικά υγρά και να μετριάσουν τα συμπτώματα της χρόνιας προστατίτιδας.

-Καλοήθης Υπερπλασία του Προστάτη (ΚΥΠ) είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια διόγκωση του προστάτη. Η καλοήθη υπερπλασία του προστάτη είναι συχνή στους ηλικιωμένους άντρες. Με την πάροδο της ηλικίας η διόγκωση του μπορεί να μπλοκάρει την ουρήθρα, γεγονός που καθιστά δύσκολη την ούρηση, ή προκαλεί αίσθημα συχνής ανάγκης για ούρηση, ειδικά τη νύχτα. Η διάγνωση της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη γίνεται με μια εξέταση του ορθού.

-Ο καρκίνος του προστάτη είναι ένας από τους πιο συνήθεις τύπους καρκίνου μεταξύ των Ευρωπαίων και Αμερικανών ανδρών. Στα αρχικά στάδια ο καρκίνος του προστάτη θεραπεύεται πλήρως.

Οι παθήσεις του προστάτη εφόσον ανακαλυφθούν σε πρώιμα στάδια θεραπεύονται αποτελεσματικά. Ειδικότερα για την καλοήθη υπερπλασία και τον καρκίνο του προστάτη οι ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές, όπως είναι η ρομποτική χειρουργική και οι διουρηθρικές επεμβάσεις με λέιζερ ή με πλάσμα και διπολική ενέργεια έφεραν επανάσταση στην χειρουργική αντιμετώπιση των παθήσεων του προστάτη.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

25ης Μαρτίου 130, Πετρούπολη 13 231, Αθήνα
Ωράριο Ιατρείου: Δευτέρα-Παρασκευή 17:30-20:30

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

© Urologos Andrologos. Designed & Hosted By Logicsoft